Krop & Sind
Foto: Ritzau/Scanpix.

Legalisering af hash vil ikke føre til mindre kriminalitet

Hvis vi afkriminaliserer hash, kan vi give stofbrugere behandling i stedet for bøder og dermed bruge ressourcerne bedre, mener rusmiddelforsker. Erfaringen viser, at færre restriktioner ikke fører til lavere kriminalitet eller højere forbrug.

Krop & Sind
Foto: Ritzau/Scanpix.

Skal Danmark følge Tysklands eksempel og legalisere hash?

I Tyskland vil den nye forbundsregering legalisere cannabis, så voksne kan købe hash i særlige butikker med statslig licens. Målet er dels at få penge ind til staten via en cannabis-afgift, dels...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Journalist og redaktionskoordinator, Vid&Sans
Journalist og redaktionskoordinator hos Vid&Sans med fagområdet 'bevægelse og bevægelser': Idræt og motion, sundhed i krop og sind, foreninger, demokrati og civilsamfund.
Professor, Aarhus Universitet
Mads Uffe Pedersen forsker i rusmidler. Han er er professor på Center for Rusmiddelforskning ved Psykologisk Institut, Aarhus Universitet.

ANBEFALET TIL DIG

Hvad Søren sagde Mette?

Statsministerens tale ved Folketingets åbning er en pligthandling dikteret af Grundloven. Men det er ikke en genre, der er størknet – tværtimod. Som Mette Frederiksen demonstrerede med sin tale forleden, er det en sjælden mulighed for at italesætte sit politiske værdigrundlag på egne præmisser.

Sådan opstilles kandidater til Folketinget

Mere end fem gange så mange kandidater opstilles til valg, som der er pladser i Folketinget. Men der er stor forskel på, hvor svært det er at blive stillet op for de enkelte partier. Her giver lektor i statskundskab og partiforsker Karina Kosiara-Pedersen et overblik over, hvordan man kan blive opstillet til Folketinget.

Menu