Samfund & Individ
Foto: David Rangel. Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

Mænd der hader kvinder, hader også resten af samfundet

Unge seksuelt frustrerede mænd mødes på nettet og skælder ud på de kvinder, der ikke vil have dem. Men ofte bunder deres frustrationer i meget mere, viser dansk forskning. 

Samfund & Individ
Foto: David Rangel. Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

I februar blev en 27-årig mand dømt til psykiatrisk behandling på ubestemt tid. Heldigvis skete det, inden han nåede at gøre alvor af sine planer om skoleskyderier i Østjylland. Men faktisk var det ikke kun held, at han blev fanget. Han havde nemlig...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans.
Specialkonsulent, Center for Digital Pædagogik
Christian er uddannet kandidat i filosofi og psykologi og specialkonsulent ved Center for Digital Pædagogik i Aarhus, hvor han bl.a. forsker i incel-fænomenet.

ANBEFALET TIL DIG

Demografisk angst

Flere og flere masseskyderier og terrorhandlinger er motiveret af forestillingen om ”den store udskiftning”: Den hvide mand er trængt i defensiven, og drastiske voldshandlinger retfærdiggøres som nødvendigt selvforsvar, skriver professor Mikkel Thorup fra Aarhus Universitet.

Menu