Samfund & Individ
Foto: David Rangel. Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

Mænd der hader kvinder, hader også resten af samfundet

Unge seksuelt frustrerede mænd mødes på nettet og skælder ud på de kvinder, der ikke vil have dem. Men ofte bunder deres frustrationer i meget mere, viser dansk forskning. 

Samfund & Individ
Foto: David Rangel. Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

I februar blev en 27-årig mand dømt til psykiatrisk behandling på ubestemt tid. Heldigvis skete det, inden han nåede at gøre alvor af sine planer om skoleskyderier i Østjylland. Men faktisk var det ikke kun held, at han blev fanget. Han havde nemlig afsløret sig selv ved at fremsætte stærkt kvindenedsættende kommentarer på internettet, og det førte...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans.
Specialkonsulent, Center for Digital Pædagogik
Christian er uddannet kandidat i filosofi og psykologi og specialkonsulent ved Center for Digital Pædagogik i Aarhus, hvor han bl.a. forsker i incel-fænomenet.

ANBEFALET TIL DIG

Kaninens år bliver en skæbnestund for Kina

Kina skulle væk fra periferien og ind i magtens centrum. Det var Xi Jinpings drøm og ambition, da han steg til tops i 2012. Og projektet er lykkedes. Men nu står riget over for historisk store udfordringer på både de indre og ydre linjer. Og der er stærkt brug for, at Xi Jinping trækker en kanin op af hatten, hvis Kina skal fastholde sin globale position.

Menu