Samfund & Individ
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Nye barselregler kan blive til gavn for børnene

En mere ligelig fordeling af barselsorloven kan bringe fædrene tidligere ind i børnenes liv. Det vil styrke børnenes mulighed for en tættere tilknytning til begge forældre. Fædre og mødre er lige gode omsorgspersoner – så længe den grundlæggende relation er tryg.

Samfund & Individ
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Barselsdebatten har kørt på fuldt drøn det meste af efteråret, både før og efter de nye barselregler blev vedtaget i slutningen af oktober. De nye regler betyder, at der fra august næste år er afsat elleve ugers øremærket barsel til både mor og far ud af den fulde barselsperiode på omtrent et år.

Modstanderne ser det som et indgreb i familiens...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og fast leverandør til Vid&Sans. Skriver om bl.a. psykologi, natur og miljø samt arbejdsmiljø.
Lektor, Københavns Universitet
Johanne Smith-Nielsen er ph.d. og lektor ved Center for Tidlig Indsats og Familieforskning på Institut for Psykologi ved Københavns Universitet. Hun forsker og underviser bl.a. i forældres og små- og spædbørns psykiske sundhed og tidlige tilknytning.

ANBEFALET TIL DIG

Menu