Samfund & Individ
De gamle er blevet den mest motionsaktive aldersgruppe i Danmark. Ritzau/Scanpix, Jacob Ehrbahn
Læsetid: Ca. 6 min.

Perfekthedskulturen presser de gamle

Stadigt flere ældre lever et aktivt liv med motion, selvudvikling og jordomrejser. Men det har skabt en forestilling om det perfekte seniorliv, som en stor gruppe ældre har svært ved at leve op til.

Samfund & Individ
De gamle er blevet den mest motionsaktive aldersgruppe i Danmark. Ritzau/Scanpix, Jacob Ehrbahn

Perfekthedskulturen er ikke kun et problem blandt de unge. En række af de samme problemstillinger, som vi i mange år har forbundet med ungdomslivet, gør sig også gældende for de ældre medborgere.

Det er budskabet fra Bente Martinsen, ph.d. og lektor i...

Vær med til festen

Få fuld adgang til hele Vid&Sans for 89 kr./md.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi baserer vores historier på forskning – og får forskerne med på præmissen. Dét giver historier med kød på. Vil du læse med? bliv medlem

Læserhenvendelse

På Vid&Sans modtager vi mange spørgsmål og kommentarer fra vores medlemmer. Dem forsøger vi løbende at besvare i vores artikler og podcasts. En del af kommentarerne drejer sig om det at blive gammel – bl.a. denne overvejelse fra Stig Ryhl i Stege.

"Sund aldring" synes at være politikernes mantra for ikke at investere i området. Men betyder det forhold, at ældre bliver sundere, ikke blot, at behovene udskydes, men at de under alle omstændigheder kommer? Vi bliver jo bare ældre end før, og alderssvækkelserne kan nok ikke helt holdes fra døren, før den smækker i!”

BIOGRAFIER

Mikkel Juul
Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans. Skriver om bl.a. kultur, kunst, samfund og historie.
Bente Martinsen
Lektor ved Aarhus Universitet
Lektor og ph.d. i sygepleje ved Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet. Hun forsker i den eksistentielle betydning af afhængighed af pleje, hvad enten afhængigheden skyldes funktionsnedsættelser eller aldring. Værdighed blandt ældre, pleje af mennesker med demens og hjemmeplejekultur er andre omdrejningspunkter for hendes forskning.

ANBEFALET TIL DIG

Når Danmark siger undskyld

Morten Østergaard, Paven og DR har gjort det. Din kæreste gjorde det i går – og TV2 gør det lige nu: Siger undskyld. En undskyldning kan være høflig eller provokerende, personlig eller officiel. Men den er langtfra uskyldig.

Menu