Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix

Priserne er på himmelflugt. Skal vi være nervøse nu?

Nej, det skal vi nok ikke. Men mange af os kunne godt trænge til et grundkursus i økonomi og rationalitet.

Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix

Det er blevet meget dyrere at være dansker.

Den sætning har vi læst og hørt igen og igen og igen dette efterår. Og det er der en grund til: Danmark har lige nu den højeste inflation i 10 år.

Vi kan mærke det, når vi tager i supermarkedet, fylder benzin på bilen og betaler elregningen - og alle andre steder.

Men skal vi være nervøse, når inflationen det seneste år har været 3,2 pct.? Eller er vi simpelthen for nervøse og forsigtige, ja måske ligefrem hysteriske, når det drejer sig om økonomi? De spørgsmål - og en del flere - stiller vores vært Maja Jensen lektor i økonomi Jeppe Druedahl i denne uges udgave af Tænketanken.

Lyt til os der, hvor du lytter til dine podcast
Der kan du også lytte til tidligere afsnit af Tænketanken

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og lydredaktør på Vid&Sans. Vært på podcasten Tænketanken og producer af al bærende lyd.
Lektor, Københavns Universitet
Jeppe Druedahl er lektor ved Økonomisk Institut på Københavns Universitet. Han forsker i makroøkonomi, økonomiske kriser og opsparing og forbrug.

ANBEFALET TIL DIG

Hvad Søren sagde Mette?

Statsministerens tale ved Folketingets åbning er en pligthandling dikteret af Grundloven. Men det er ikke en genre, der er størknet – tværtimod. Som Mette Frederiksen demonstrerede med sin tale forleden, er det en sjælden mulighed for at italesætte sit politiske værdigrundlag på egne præmisser.

Sådan opstilles kandidater til Folketinget

Mere end fem gange så mange kandidater opstilles til valg, som der er pladser i Folketinget. Men der er stor forskel på, hvor svært det er at blive stillet op for de enkelte partier. Her giver lektor i statskundskab og partiforsker Karina Kosiara-Pedersen et overblik over, hvordan man kan blive opstillet til Folketinget.

Menu