Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix

Regeringen flytter uddannelser, men de unge vil ikke flytte med

Langt størstedelen af de unge søger mod uddannelser i de store byer. Regeringen burde kigge på tallene og lære af historien, siger forsker.

Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix

Regeringens planer om at flytte 5-10 pct. af de videregående studiepladser fra Danmarks fire største byer til mindre byer over hele landet har i flere måneder mødt indædt modstand fra rektorerne på de store uddannelsesinstitutioner. Nu står det klart, at regeringens planer også er på direkte kollisionskurs med hovedpersonerne for hele strategien: De...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Journalist og redaktør, Vid&Sans
Journalist og redaktør hos Vid&Sans med fagområdet 'bevægelse og bevægelser': Idræt og motion, sundhed i krop og sind, foreninger, demokrati og civilsamfund.
Postdoc, Aalborg Universitet
Institut for Kultur og Læring. Har kortlagt alle uddannelser fra indskoling til universitetsuddannelser i alle 98 kommuner for Trap Danmark og forsket i udflytning af uddannelser hos UCN.
Ph.d., Danmarks Evalueringsinstitut
Seniorkonsulent og projektleder for enheden for videregående uddannelser.

ANBEFALET TIL DIG

Menu