Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix
Læsetid: Ca. 11 min.

Regeringen flytter uddannelser, men de unge vil ikke flytte med

Langt størstedelen af de unge søger mod uddannelser i de store byer. Regeringen burde kigge på tallene og lære af historien, siger forsker.

Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix

Regeringens planer om at flytte 5-10 pct. af de videregående studiepladser fra Danmarks fire største byer til mindre byer over hele landet har i flere måneder mødt indædt modstand fra rektorerne på de store uddannelsesinstitutioner. Nu står det klart, at...

Vær med til festen

Få fuld adgang til hele Vid&Sans for 89 kr./md.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi baserer vores historier på forskning – og får forskerne med på præmissen. Dét giver historier med kød på. Vil du læse med? bliv medlem

BIOGRAFIER

Jonna Toft
Vid&Sans
Journalist og redaktionskoordinator hos Vid&Sans. Skriver især om bevægelse og bevægelser: Idræt og motion, sundhed, foreninger og civilsamfund.
Elisabeth Lauridsen Lolle
Postdoc, Aalborg Universitet
Institut for Kultur og Læring. Har kortlagt alle uddannelser fra indskoling til universitetsuddannelser i alle 98 kommuner for Trap Danmark og forsket i udflytning af uddannelser hos UCN.
Andreas Pihl Kjærsgaard
Ph.d., Danmarks Evalueringsinstitut
Seniorkonsulent og projektleder for enheden for videregående uddannelser.

ANBEFALET TIL DIG

Diktatorernes kamp i Kasakhstan

Efter nytår blev Kasakhstan ramt af omfattende folkelige demonstrationer. Det kasakhiske regime stod splittet mellem den nuværende og den tidligere præsident, men endte med at svare brutalt igen, bl.a. med hjælp fra Putins Rusland. Jakob Tolstrup, lektor i statskundskab, skriver om den centralasiatiske magtkamp.

Grøn omstilling presser fremtidens elforsyning

Danmarks behov for strøm står til at blive mere end fordoblet over de næste tyve år. Flere elbiler på vejene og elektriske varmepumper i villaerne vil presse det eksisterende elforsyningsnet til det yderste. Hvis ikke vi skal risikere overbelastning og udfald, er der både brug for en udbygning af nettet, intelligente styringsløsninger og nye forbrugsvaner.

Menu