Samfund & Individ
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Rejsevejledning til efter pandemien

Hvad er det for et Europa vi rejser ud i, nu hver restriktionerne er ophævede i Danmark, og pandemien er begyndt at slippe sit tag i kontinentet? Dette essay spørger hvad pandemien har gjort ved vores fornemmelse for steder og ved vores rejsevaner.

Samfund & Individ
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell
Læsetid: Ca. 9 min.

Jeg har en svag erindring om et lille kvadratisk fotografi med hvid kant af min farmor i en solbeskinnet stolelift et sted i det sydvestlige Tyskland. Heidelberg var det vist. Det må have været først i 1950’erne.

Hun og en veninde svæver over frodiggrønne vinmarker med Moselfloden et sted i baggrunden. Måske digter jeg. Jeg har ikke set fotografiet,...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Professor, Aarhus Universitet
Dan Ringgaard er professor i nordisk litteratur. Han har skrevet bøger om poesi, om nordisk litteraturhistorie, om litterære tilblivelsesprocesser og om stedets betydning i litteraturen.

ANBEFALET TIL DIG

Kaninens år bliver en skæbnestund for Kina

Kina skulle væk fra periferien og ind i magtens centrum. Det var Xi Jinpings drøm og ambition, da han steg til tops i 2012. Og projektet er lykkedes. Men nu står riget over for historisk store udfordringer på både de indre og ydre linjer. Og der er stærkt brug for, at Xi Jinping trækker en kanin op af hatten, hvis Kina skal fastholde sin globale position.

Menu