Samfund & Individ
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Rejsevejledning til efter pandemien

Hvad er det for et Europa vi rejser ud i, nu hver restriktionerne er ophævede i Danmark, og pandemien er begyndt at slippe sit tag i kontinentet? Dette essay spørger hvad pandemien har gjort ved vores fornemmelse for steder og ved vores rejsevaner.

Samfund & Individ
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell
Læsetid: Ca. 9 min.

Jeg har en svag erindring om et lille kvadratisk fotografi med hvid kant af min farmor i en solbeskinnet stolelift et sted i det sydvestlige Tyskland. Heidelberg var det vist. Det må have været først i 1950’erne.

Hun og en veninde svæver over...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Professor, Aarhus Universitet
Dan Ringgaard er professor i nordisk litteratur. Han har skrevet bøger om poesi, om nordisk litteraturhistorie, om litterære tilblivelsesprocesser og om stedets betydning i litteraturen. 

ANBEFALET TIL DIG

Hvad Søren sagde Mette?

Statsministerens tale ved Folketingets åbning er en pligthandling dikteret af Grundloven. Men det er ikke en genre, der er størknet – tværtimod. Som Mette Frederiksen demonstrerede med sin tale forleden, er det en sjælden mulighed for at italesætte sit politiske værdigrundlag på egne præmisser.

Sådan opstilles kandidater til Folketinget

Mere end fem gange så mange kandidater opstilles til valg, som der er pladser i Folketinget. Men der er stor forskel på, hvor svært det er at blive stillet op for de enkelte partier. Her giver lektor i statskundskab og partiforsker Karina Kosiara-Pedersen et overblik over, hvordan man kan blive opstillet til Folketinget.

Menu