Samfund & Individ
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Rejsevejledning til efter pandemien

Hvad er det for et Europa vi rejser ud i, nu hver restriktionerne er ophævede i Danmark, og pandemien er begyndt at slippe sit tag i kontinentet? Dette essay spørger hvad pandemien har gjort ved vores fornemmelse for steder og ved vores rejsevaner.

Samfund & Individ
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell
Læsetid: Ca. 9 min.

Jeg har en svag erindring om et lille kvadratisk fotografi med hvid kant af min farmor i en solbeskinnet stolelift et sted i det sydvestlige Tyskland. Heidelberg var det vist. Det må have været først i 1950’erne.

Hun og en veninde svæver over...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Professor, Aarhus Universitet
Dan Ringgaard er professor i nordisk litteratur. Han har skrevet bøger om poesi, om nordisk litteraturhistorie, om litterære tilblivelsesprocesser og om stedets betydning i litteraturen. 

ANBEFALET TIL DIG

Demografisk angst

Flere og flere masseskyderier og terrorhandlinger er motiveret af forestillingen om ”den store udskiftning”: Den hvide mand er trængt i defensiven, og drastiske voldshandlinger retfærdiggøres som nødvendigt selvforsvar, skriver professor Mikkel Thorup fra Aarhus Universitet.

Menu