Kunst & kultur
Foto: Ritzau/Scanpix. Illustration: Lotus Pedersen

Se på kunsten langsomt – det åbner for en stærkere oplevelse

En tendens breder sig på museerne: At tage sig tid til langsom kunstoplevelse, f.eks. med teknikker fra mindfulness, og mærke efter, hvad kunsten åbner for i sindet. Flere museer har taget ideen op.

Kunst & kultur
Foto: Ritzau/Scanpix. Illustration: Lotus Pedersen

I år var der Slow Art Day den 2. april. Et verdensomspændende initiativ – og en ny tendens på museerne: Kunstoplevelse med langsomme betragtninger. Det handler om at bremse op, tage sig tid, og f.eks. bruge meditationsteknikker fra mindfulness til at gøre...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Kulturforsker, Københavns Universitet
Lektor på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Københavns Universitet. Forfatter til bogen ’PÅ – Begivenhedskultur fra selfie til scenekunst’, 2021.

ANBEFALET TIL DIG

Smertefulde erindringer om en helt anden tid

Er der paralleller mellem nutidens og mellemkrigstidens Europa med internationale forviklinger og pressede demokratier? Demokratiforsker Jørgen Møller tager udgangspunkt i tre forfatteres erindringer og ser på forskelle og ligheder. Den anden artikel i serien handler om Günther Grass og den voldsomme tid, han levede og kæmpede i.

Menu