Kunst & kultur
Foto: Ritzau/Scanpix. Illustration: Lotus Pedersen

Se på kunsten langsomt – det åbner for en stærkere oplevelse

En tendens breder sig på museerne: At tage sig tid til langsom kunstoplevelse, f.eks. med teknikker fra mindfulness, og mærke efter, hvad kunsten åbner for i sindet. Flere museer har taget ideen op.

Kunst & kultur
Foto: Ritzau/Scanpix. Illustration: Lotus Pedersen

I år var der Slow Art Day den 2. april. Et verdensomspændende initiativ – og en ny tendens på museerne: Kunstoplevelse med langsomme betragtninger. Det handler om at bremse op, tage sig tid, og f.eks. bruge meditationsteknikker fra mindfulness til at gøre kunstoplevelsen til et frirum, hvor tempoet skrues helt ned.

Der er nemlig meget at vinde, hvis...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Kulturforsker, Københavns Universitet
Lektor på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Københavns Universitet. Forfatter til bogen ’PÅ – Begivenhedskultur fra selfie til scenekunst’, 2021.

ANBEFALET TIL DIG

Tusindvis af migranter drukner ud for Fort Europa

Bevogtningen af EU’s ydre grænser har stået højt på den politiske dagsorden siden 2015. EU har udliciteret en del af grænsekontrollen til tredjelande og udrustet sine egne grænsevagter med militært isenkram. Men strategien er dyr og politisk uhensigtsmæssig – og koster hvert år tusinder af menneskeliv.

EU vil forsvare sig i rummet

EU’s nye rumstrategi skruer op for mulighederne for at bruge rumteknologi til forsvar og sikkerhed. Det er på kant med gamle aftaler om at holde rummet fri for militær og våben, men det er en uundgåelig udvikling for at beskytte vital infrastruktur, siger astrofysiker.

Menu