Kunst & kultur
Foto: Ritzau/Scanpix. Illustration: Lotus Pedersen

Se på kunsten langsomt – det åbner for en stærkere oplevelse

En tendens breder sig på museerne: At tage sig tid til langsom kunstoplevelse, f.eks. med teknikker fra mindfulness, og mærke efter, hvad kunsten åbner for i sindet. Flere museer har taget ideen op.

Kunst & kultur
Foto: Ritzau/Scanpix. Illustration: Lotus Pedersen

I år var der Slow Art Day den 2. april. Et verdensomspændende initiativ – og en ny tendens på museerne: Kunstoplevelse med langsomme betragtninger. Det handler om at bremse op, tage sig tid, og f.eks. bruge meditationsteknikker fra mindfulness til at gøre...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Kulturforsker, Københavns Universitet
Lektor på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Københavns Universitet. Forfatter til bogen ’PÅ – Begivenhedskultur fra selfie til scenekunst’, 2021.

ANBEFALET TIL DIG

Julens traditioner skaber et fælles ’vi’

Det er ofte lidt nervepirrende at fejre jul et nyt sted. Får de nu and eller flæskesteg? Alt skal helst være, som det plejer – og så alligevel. For traditioner ændrer sig hele tiden, og netop derfor kan de binde os sammen og gøre plads til alle.

Alle mennesker starter uden penis

Bogserien Tænkepauser når eksemplar nr. 104 med en undersøgelse af det mandlige kønsorgan. Alle børn starter som hunkøn i fostertilværelsen, men cirka halvdelen udvikler en penis og ender som biologisk hankøn. Forsker i urinvejskirurgi og penisnørd Jakob Kristian Jakobsen guider gennem penis’ foranderlige liv. Vid&Sans bringer et uddrag.

Menu