Teknologi & Univers
Foto: Ritzau/Scanpix. Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

Sollys i stikkontakten

Solceller kan være rigtig gode for klimaet – eller rigtig dårlige. Her kan du selv se, hvor i verden solen leverer den største andel af energien.

Teknologi & Univers
Foto: Ritzau/Scanpix. Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen
Læsetid: Ca. < 1 min.

Som vi i dag beskriver i en anden artikel, er nogle solceller direkte skadelige for klimaet, mens andre er en strålende bæredygtig kilde til strøm. Trods problemer buldrer brugen af solceller frem som led i omstillingen fra fossil til vedvarende energi.

Her i vores blæsende og overskyede hjørne af verden står solceller – ofte helt bogstaveligt –i...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans. Skriver om bl.a. natur, sundhed, teknologi og miljø.

ANBEFALET TIL DIG

Den gode fortælling kan måske redde vores skove

Skoven giver liv til dyr, planter og den menneskelige fantasi. Den er uhyggelig, eventyrlig, sexet – og akut truet af vores rovdrift. I morgen er det den internationale skovdag, og derfor genbesøger vi nu litteraturens farverige flora. For i dét grønne vildnis gemmer sig måske roden til nye og nødvendige skov-venlige vaner.

Kvindefjendsk politik har ramt Taleban som en boomerang

Det afghanske Taleban-styre får stadigt sværere ved at indfri de forhåbninger, der bragte det til magten i 2021. Samfundet balancerer på kanten af et kollaps, og den kvindefjendske politik har givet bagslag, bl.a. fordi den har drænet den offentlige sektor for kvindelig arbejdskraft. Interne spændinger i Taleban kan bane vej for endnu et magtskifte.

Menu