Natur & Klima
Foto: Peter Borsanyi.

Vandmanden er verdenshavets nye hersker

Vandmænd, brandmænd og andre gopler er ikke bare et irritationsmoment for badende i sommerlandet. De er også en trussel mod verdenshavenes skrøbelige økosystem. Stigende havtemperaturer har givet dem bedre livsbetingelser, og deres antal og udbredelse risikerer at stige markant i fremtiden.

Natur & Klima
Foto: Peter Borsanyi.

Findes der noget mere irriterende, når du skal køles ned i havet en varm julidag, end at spotte en brandmand i vandkanten?

I perioder er det som om brandmænd, vandmænd og andre gopler overtager de danske kyster totalt, når de i sommermånederne bosætter...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Professor, DTU
Professor Andreas Hougaard Laustsen-Kiel er leder af Center for Antibody Technologies på Danmarks Tekniske Universitet (DTU), hvor han forsker i toksiner, antistoffer, infektionssygdomme og forgiftninger. Han er oprindeligt uddannet kemiingeniør fra DTU (2012) og har en ph.d. i farmakologi fra Københavns Universitet (2016).
Kandidatstuderende, DTU
Frederikke Alexandra Jeppesen studerer farmateknologi ved DTU og har en bachelor i teknisk biomedicin.
Kandidatstuderende, DTU
Helena Højsted Eriksen er kandidatstuderende ved DTU med en bachelor i teknisk biomedicin.

ANBEFALET TIL DIG

Natalie Zahle

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge Natalie Zahle om optagelsessystemet.

Menu