Krop & Sind
Foto: Ritzau/Scanpix

Vi iscenesætter vores selvforståelse med rejsefotos på SoMe

Efter nogle år uden rejser har vi brug for at bekræfte os selv som internationale mennesker. Derfor kommer sociale medier snart til at bugne med rejsefotos og -selfies. Når vi iscenesætter os selv i Rom, Paris eller under palmerne, opnår vi en følelse af kontrol over, hvad andre tænker om os.

Krop & Sind
Foto: Ritzau/Scanpix

Nu hvor covid-pandemien er ved at slippe sit tag, kan vi endelig rejse ud og få opfrisket vores forhold til verden. Det betyder, at vi skal vælge, hvor vi vil hen – og vi kan vælge, hvor vi gerne vil være ’på’. Så vi kigger efter interessante, spektakulære, velkendte eller eksotiske steder, hvor vi kan dokumentere vores tilstedeværelse.

En del...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Kulturforsker, Københavns Universitet
Lektor på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Københavns Universitet. Forfatter til bogen ’PÅ – Begivenhedskultur fra selfie til scenekunst’, 2021.

ANBEFALET TIL DIG

Den gode fortælling kan måske redde vores skove

Skoven giver liv til dyr, planter og den menneskelige fantasi. Den er uhyggelig, eventyrlig, sexet – og akut truet af vores rovdrift. I morgen er det den internationale skovdag, og derfor genbesøger vi nu litteraturens farverige flora. For i dét grønne vildnis gemmer sig måske roden til nye og nødvendige skov-venlige vaner.

Kvindefjendsk politik har ramt Taleban som en boomerang

Det afghanske Taleban-styre får stadigt sværere ved at indfri de forhåbninger, der bragte det til magten i 2021. Samfundet balancerer på kanten af et kollaps, og den kvindefjendske politik har givet bagslag, bl.a. fordi den har drænet den offentlige sektor for kvindelig arbejdskraft. Interne spændinger i Taleban kan bane vej for endnu et magtskifte.

Menu