Samfund & Individ
Foto: Michael Eisenberg/Ritzau Scanpix, Bo Amstrup/Ritzau Scanpix og Wikimedia. Illustration: Lotus Pedersen.

Året der gik… på Christiansborg, i naturen og på teatret

Hvad kommer du til at huske 2022 for? Vid&Sans har bedt ni forskere analysere året, der gik, set med deres (vidt forskellige) fags briller – fortalt gennem tre artikler. I åbningsartiklen kan du besøge Mette Frederiksens snehvide og de syv borgerlige dværge, gå en tur i genforvildet natur og nyde opgøret med politisk korrekthed på teaterscenen.

Samfund & Individ
Foto: Michael Eisenberg/Ritzau Scanpix, Bo Amstrup/Ritzau Scanpix og Wikimedia. Illustration: Lotus Pedersen.

Der er de ting, vi nok alle kommer til at huske 2022 for. At der blev krig i Europa, slut på coronanedlukningerne og den første SV-regering i 40 år. Og så er der de ting, som fylder for hver af os, alt efter hvilken stol, vi sidder på, og hvilke oplevelser vi selv har haft i løbet af året.

Det gælder også for forskere, som har deres mikroskoper...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Professor, Aarhus Universitet
Thorsten Borring Olesen er professor i moderne dansk og europæisk politisk historie ved Afd. for Historie på Aarhus Universitet. Sammen med Niels Wium Olesen er han forfatter til ”Anker Jørgensens tid 1972-1982” (2017) og ”Poul Schlüters tid 1982-1993” (2018) i bogserien De Danske Ministerier, og i 2021 udgav han Kampen om Unionen i Aarhus Universitetsforlags bogserie 100 danmarkshistorier. Senest har han i 2022 udgivet Den svære dans. Danmark og det europæiske samarbejde, GADS Forlag.
Seniorforsker, Aarhus Universitet
Rasmus Ejrnæs er seniorforsker på Institut for Ecoscience - Biodiversitet på Aarhus Universitet. Han forsker i biodiversitet.
Forfatter og direktør for Teatermuseet i Hofteatret
Peter Christensen Teilmann er forfatter og direktør for Teatermuseet i Hofteatret. Han er tidligere præsident for PERSPECTIV – Association of Historic Theatres in Europe 2013-2016 og formand for Nordisk Ministerråds Kultur- og kunstudvalg 2010-12. Teilmann har desuden været tilknyttet Københavns og Syddansk Universitet som censur siden 2004, og er medlem af bestyrelsen for bl.a. Odin Teatret – Nordisk Teaterlaboratorium. Han er forfatter til både skøn- og faglitterære bøger, bl.a. Holberg ind i det fjerde århundrede (2004) og Hofteatret i tiden 1767-2017 (2017).

ANBEFALET TIL DIG

Menu