Samfund & Individ
Foto: Wikimedia. Illustration: Lotus Pedersen.

Året, der gik… på koncertscenen, i sikkerhedspolitikken og blandt lærenemme maskiner

Hvad kommer du til at huske 2022 for? Vid&Sans har bedt ni forskere analysere året, der gik, set med deres (vidt forskellige) fags briller – fortalt gennem tre artikler. I seriens andet kapital tager vi til Roskilde Festivals fødselsdag, møder nye kunstige intelligenser og tager temperaturen på Putins fremtidige sikkerhedstrussel.

Samfund & Individ
Foto: Wikimedia. Illustration: Lotus Pedersen.

Der er de ting, vi nok alle kommer til at huske 2022 for; krigen i Ukraine, genåbningen af samfundet efter COVID19, og den første SV-regering i mere end 40 år. Og så er der de ting, som fylder for hver enkelt af os, alt efter hvilken stol, vi sidder på, og hvilke oplevelser vi selv har haft i årets løb.

Det sidste gælder også for landets mange...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Forskningschef og museumsinspektør, Vejlemuseerne.
Forskningschef og museumsinspektør på Vejlemuseerne. Har studeret arkæologi og historie ved Aarhus Universitet og socialantropologi og arkæologi ved Cambridge Universitet. Ph.d. i arkæologi. Bestyrelsesmedlem på Kon-Tiki Museet i Oslo. Har arbejdet som assistent professor, forskningschef og sektionsleder ved universiteterne i Stavanger og Oslo.
Lektor og Rusland-ekspert, Aarhus Universitet
Mette Skak er lektor på Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet, hvor hun forsker i Rusland, stormagter og sikkerhedstjenester. Sammen med Carsten Jensen har hun skrevet antologien ’Putins Rusland’, Forlaget Frydenlund 2022. I 2021 fik hun en international pris for bedste seniorpaper om Rusland som stormagt.
Professor, Københavns Universitet
Anders Søgaard er ph.d., forfatter og professor i maskinlæring og kunstig intelligens på Københavns Universitet.

ANBEFALET TIL DIG

Menu