Kunst & kultur
Illustration: Lotus Pedersen

Arv skaber store fortællinger om os selv

Arv er en central del af den menneskelige oplevelse og kan fortælle os noget om både fortid, nutid og ikke mindst os selv. Derfor vrimler litteraturen også med arvehistorier, vi kan spejle os i.

Kunst & kultur
Illustration: Lotus Pedersen

Arvet rigdom er ideelt stof til litteratur.

Tænk bare på det utal af detektivhistorier, som handler om forsmåede arvinger, der forfalsker testamenter for at tiltuske sig formuer. På Charles Dickens’ forældreløse Pip, der i Great Expectations løftes ud...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Ph.d.-studerende, Aarhus Universitet
Julie Hastrup-Markussen er cand.mag. og videnskabelig assistent ved Aarhus Universitet. Hun har for nylig afleveret sin ph.d.-afhandling om arv i engelsk litteratur fra 1837 til 1914. Hun har udgivet flere artikler om emnet og har redigeret en særudgave af tidsskriftet Slagmark om arv fra et idehistorisk perspektiv.

ANBEFALET TIL DIG

Hvad Søren sagde Mette?

Statsministerens tale ved Folketingets åbning er en pligthandling dikteret af Grundloven. Men det er ikke en genre, der er størknet – tværtimod. Som Mette Frederiksen demonstrerede med sin tale forleden, er det en sjælden mulighed for at italesætte sit politiske værdigrundlag på egne præmisser.

Sådan opstilles kandidater til Folketinget

Mere end fem gange så mange kandidater opstilles til valg, som der er pladser i Folketinget. Men der er stor forskel på, hvor svært det er at blive stillet op for de enkelte partier. Her giver lektor i statskundskab og partiforsker Karina Kosiara-Pedersen et overblik over, hvordan man kan blive opstillet til Folketinget.

Menu