Samfund & Individ
Foto: Shawn Thew/EPA/Ritzau Scanpix

Bidens midtvejsvalg er mere historisk, end du tror

Siden midten af 1800-tallet har kun fem præsidenter formået at vinde et midtvejsvalg. Selv om Demokraterne står til at miste 8 pladser i Kongressen, er Bidens valgresultat et af de bedste i nyere tid. Dyk ned i tallene og forstå, hvordan ”midtvejsforbandelsen” påvirker amerikansk politik.

Samfund & Individ
Foto: Shawn Thew/EPA/Ritzau Scanpix
Læsetid: Ca. 3 min.

To uger efter det amerikanske midtvejsvalg er de fleste enige om at udlægge resultatet som en sejr for den siddende præsident, Joe Biden.

I fire valgkredse er valget så tæt, at der endnu ikke er kåret en vinder, og i Georgia skal vælgerne stemme igen til december, da ingen af kandidaterne til senatsvalget opnåede de nødvendige 50 pct. af stemmerne.

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Redaktør på Vid&Sans. Skriver og redigerer inden for alle stofområder.

ANBEFALET TIL DIG

Tusindvis af migranter drukner ud for Fort Europa

Bevogtningen af EU’s ydre grænser har stået højt på den politiske dagsorden siden 2015. EU har udliciteret en del af grænsekontrollen til tredjelande og udrustet sine egne grænsevagter med militært isenkram. Men strategien er dyr og politisk uhensigtsmæssig – og koster hvert år tusinder af menneskeliv.

EU vil forsvare sig i rummet

EU’s nye rumstrategi skruer op for mulighederne for at bruge rumteknologi til forsvar og sikkerhed. Det er på kant med gamle aftaler om at holde rummet fri for militær og våben, men det er en uundgåelig udvikling for at beskytte vital infrastruktur, siger astrofysiker.

Menu