Samfund & Individ
Foto: Sngr og Sarah Dorweiler. Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

Burde vi betragte incels som terrorister?

De sidste ti år har verden set en lang række massedrab og andre voldshandlinger med rod i den såkaldte incel-tænkning. Alligevel er der modvilje mod at se incel-bevægelsens vrede, hvide mænd som terrorister. Det begrænser vores muligheder for at dæmme op for truslen.

Samfund & Individ
Foto: Sngr og Sarah Dorweiler. Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

I kølvandet på det tragiske mord på 22-årig Mia Skadhauge Stevn har emner som kvindedrab og vold mod kvinder fået fornyet opmærksomhed i den offentlige debat.

I den seneste trusselsvurdering fra Politiets Efterretningstjeneste nævnes incels igen som en del af det generelle trusselsbillede, efter at være blevet introduceret i vurderingen sidste år.

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Professor, Aarhus Universitet
Mikkel Thorup er professor i Idéhistorie ved Aarhus universitet med speciale i den politiske og økonomiske tænknings historie. Han forsker bl.a. i globaliseringens idéhistorie og sociale betydning.
Cand.scient.pol
Telli Betül Karacan er uddannet cand.scient.pol. og har bl.a. arbejdet for DIIS med at analysere transnationale ekstremistiske bevægelser. Hun  er i dag ansat som konsulent i Cybernauterne, hvor hun bl.a. beskæftiger sig med digitale hadfællesskaber.

ANBEFALET TIL DIG

Menu