Samfund & Individ
Foto: Rudolf Gimm & Museum Sønderjyllands Mediearkiv

Den danske efterretningstjeneste spionerede mod tysk mindretal

Frygten for nazistiske strømninger var stor herhjemme efter 2. Verdenskrig, og da det tyske mindretal i Danmark besluttede sig for at lave en ny organisation, var den danske efterretningstjeneste straks i alarmberedskab.

Samfund & Individ
Foto: Rudolf Gimm & Museum Sønderjyllands Mediearkiv

”Der var folk i det tyske mindretal, der havde været aktive på den nazistiske side under 2. Verdenskrig, så det var ikke så underligt, at politiets efterretningstjeneste havde et godt øje til de tysksindede i Danmark.”

Sådan fortæller Jon Thulstrup, der er i gang med at skrive ph.d.-afhandling på SDU om det tyske mindretals historie gennem de...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans.
Historiker og ph.d.-studerende, SDU
Jon Thulstrup er historiker og ph.d-studerende ved Syddansk Universitet.

ANBEFALET TIL DIG

Kaninens år bliver en skæbnestund for Kina

Kina skulle væk fra periferien og ind i magtens centrum. Det var Xi Jinpings drøm og ambition, da han steg til tops i 2012. Og projektet er lykkedes. Men nu står riget over for historisk store udfordringer på både de indre og ydre linjer. Og der er stærkt brug for, at Xi Jinping trækker en kanin op af hatten, hvis Kina skal fastholde sin globale position.

Menu