Kunst & kultur
Illustration: Lotus Pedersen

Drengen der ikke kunne slås ihjel – og forfatteren der ikke kunne tie stille

Denne sommer er det 25 år siden, at Harry Potter og J.K. Rowling i fællesskab trådte ind på den verdenslitterære scene. Det blev startskuddet på et fænomen, der har forandret børnelitteraturen, bogmarkedet og populærkulturen. Det er ikke bare historien om en dreng med magiske kræfter, men også om en forfatter, der insisterer på at kontrollere og aktualisere sin fiktive verden.

Kunst & kultur
Illustration: Lotus Pedersen
Læsetid: Ca. 10 min.

I sommeren 1997 udkom Harry Potter and the Philosopher’s Stone, første del af J.K. Rowlings romanserie, der plantede en magisk, skjult parallelverden befolket af troldmænd, hekse og magiske skabninger i vores kollektive fantasi.

”Han bliver berømt en...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Adjunkt, Aarhus Universitet
Sarah Mygind er adjunkt ved Litteraturhistorie og Center for børns litteratur og medier, samt leder af Center for Litteratur mellem medier på Aarhus Universitet. Hun forsker blandt andet i børne- og ungdomslitteraturens forbindelser på tværs af medier, transmediale praksisser i samtidig litterær kultur, samt børn og unges litterære praksisser.

ANBEFALET TIL DIG

Hvad Søren sagde Mette?

Statsministerens tale ved Folketingets åbning er en pligthandling dikteret af Grundloven. Men det er ikke en genre, der er størknet – tværtimod. Som Mette Frederiksen demonstrerede med sin tale forleden, er det en sjælden mulighed for at italesætte sit politiske værdigrundlag på egne præmisser.

Sådan opstilles kandidater til Folketinget

Mere end fem gange så mange kandidater opstilles til valg, som der er pladser i Folketinget. Men der er stor forskel på, hvor svært det er at blive stillet op for de enkelte partier. Her giver lektor i statskundskab og partiforsker Karina Kosiara-Pedersen et overblik over, hvordan man kan blive opstillet til Folketinget.

Menu