Krop & Sind
Foto: Ritzau/Scanpix

”En kæmpe fejl” at opgive kravet om bevægelse i skolen

KL vil fjerne folkeskolereformens krav om bevægelse i undervisningen. Men det vil både gå ud over børnenes sundhed og deres indlæring, siger forskere.

Krop & Sind
Foto: Ritzau/Scanpix

Danske børn skal bruge deres kroppe hver dag, mens de går i skole. Sådan har det været siden folkeskolereformen i 2014, hvor det blev et krav til skolerne, at eleverne skal bevæge sig mindst 45 minutter i gennemsnit i løbet af den daglige undervisning.

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktionskoordinator hos Vid&Sans. Skriver især om bevægelse og bevægelser: Idræt og motion, sundhed, foreninger og civilsamfund.
Professor, Syddansk Universitet
Professor i fysisk aktivitet og folkesundhed ved Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet.
Docent, UC Syd
Docent ved forskningsprogrammet Barndomspædagogik, bevægelse og sundhedsfremme på UC Syd. Forsker i sammenhængen mellem fysisk aktivitet og læring, idrætsfaget samt implementering af bevægelse i skolen.

ANBEFALET TIL DIG

Augustus

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge kejser Augustus om forsvarsforbeholdet.

Menu