Teknologi & Univers
Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen.

Exoskeletterne er her: Iron Man-dragter til arbejdsmiljø

Et mekanisk skelet spændt uden på kroppen kan gøre dig stærkere og sundere – eller give endnu flere arbejdsskader. Exoskeletter i science fiction-stil er nu virkelighed – viden og teknologi afgør, om de bliver drøm eller mareridt.

Teknologi & Univers
Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen.
Læsetid: Ca. 10 min.

En gammel drøm er nu endelig blevet virkelig og er på vej ind i mainstream. Alt efter generation har mennesker altid drømt at være Iron Man, Robocop, Terminator, Starship Trooper eller en anden figur fra tidens science fiction, hvor robot og menneske smelter...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

John Rasmussen er professor ved Institut for Materialer og Produktion på Aalborg Universitet, hvor han især forsker i exoskeletter og kinematik.

ANBEFALET TIL DIG

Natalie Zahle

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge Natalie Zahle om optagelsessystemet.

Menu