Kunst & kultur
Illustration: Oline Jessen

Fars vitser er sjældent sjove, men det er heller ikke pointen

”Farjokes” er blevet et viralt fænomen. Det er flade vitser uden bid, som tit er umorsomme og af den grund netop morsomme – er der nogle, der synes. Men måske gemmer de dårlige jokes på en langt mere subtil pointe, som forskningen er i gang med at grave i.

Kunst & kultur
Illustration: Oline Jessen

Hvordan får man en fisk til at le? Man kommer den i kildevand.

”Tø-hø”, sidder du muligvis og siger. Men du ligger næppe og ruller rundt på gulvet i latterkramper. Måske har du ikke engang løftet dine mundvige bare en lille bitte smule i et krampagtigt smil. For det var nok ikke den allerbedste vittighed.

Men ordspillet med den leende fisk i...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans.
lab manager, Aarhus Universitet
Marc Hye-Knudsen er lab manager ved institut for økonomi på Aarhus Universitet. Her arbejder han særligt med humoreksperiment i forsøget på at finde ud af, hvad det er, der får os til at grine - og hvorfor.

ANBEFALET TIL DIG

Tusindvis af migranter drukner ud for Fort Europa

Bevogtningen af EU’s ydre grænser har stået højt på den politiske dagsorden siden 2015. EU har udliciteret en del af grænsekontrollen til tredjelande og udrustet sine egne grænsevagter med militært isenkram. Men strategien er dyr og politisk uhensigtsmæssig – og koster hvert år tusinder af menneskeliv.

EU vil forsvare sig i rummet

EU’s nye rumstrategi skruer op for mulighederne for at bruge rumteknologi til forsvar og sikkerhed. Det er på kant med gamle aftaler om at holde rummet fri for militær og våben, men det er en uundgåelig udvikling for at beskytte vital infrastruktur, siger astrofysiker.

Menu