Natur & Klima
Foto: Henny Van Egdom/Minden/Ritzau Scanpix

Forsøg med kirkeugler skal give flere unger

For få år siden var der kun fire ynglepar tilbage af Danmarks mindste ugle, men der arbejdes hårdt på at redde den kritisk truede fugl. Og det kan gavne andre dyrearter.

Natur & Klima
Foto: Henny Van Egdom/Minden/Ritzau Scanpix

Vi kan takke et korps af frivillige ”fodermestre” for, at der i dag er kirkeugler i Danmark. 

Den lille bestand af Danmarks mindste ugle bor stort set kun i Himmerland i dag, men går vi 50 år tilbage, var den langt mere udbredt. Dengang var der...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans.
Professor, Aarhus Universitet
Professor ved Institut for Ecoscience ved Aarhus Universitet. Forsker i vilde pattedyr og fugles bestandsbiologi og forvaltning.  

ANBEFALET TIL DIG

Hvad Søren sagde Mette?

Statsministerens tale ved Folketingets åbning er en pligthandling dikteret af Grundloven. Men det er ikke en genre, der er størknet – tværtimod. Som Mette Frederiksen demonstrerede med sin tale forleden, er det en sjælden mulighed for at italesætte sit politiske værdigrundlag på egne præmisser.

Sådan opstilles kandidater til Folketinget

Mere end fem gange så mange kandidater opstilles til valg, som der er pladser i Folketinget. Men der er stor forskel på, hvor svært det er at blive stillet op for de enkelte partier. Her giver lektor i statskundskab og partiforsker Karina Kosiara-Pedersen et overblik over, hvordan man kan blive opstillet til Folketinget.

Menu