Samfund & Individ
Illustration: Oline Jessen

Fremtidens by er grøn og for alle

Der er boligmangel i storbyerne, kvadratmeterprisen er tårnhøj, og folk presses ud af deres hjem. Hvis der fremover skal være plads nok til alle, må vi gentænke vores by og vores måde at bo på. Grønne og bæredygtige byggeprojekter spirer allerede frem flere steder – blandt andet på Ydre Nørrebro i København.

Samfund & Individ
Illustration: Oline Jessen

Tætpakket, flyvende trafik i brede boulevarder. Gotiske tårne, der flænger den kunstigt oplyste himmel. Maskinelle mennesker i undergrundens fabrikshaller, der slider sig ihjel for metropolens overlevelse, mens eliten nyder livets lethed i de højere, renere luftlag.  

Eller: Steriliserede byer af glas og stål, hvor naturen ses som noget barnligt og...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Lektor, Det Kongelige Akademi
Anne Romme er arkitekt, ph.d., lektor og programleder for bachelorprogrammet Finder Sted | Taking Place på Institut for Bygningskunst og Kultur på Det Kongelige Akademi, Arkitektskolen. Hun har desuden en M.Arch.II-grad fra Princeton University School of Architecture og en B.Arch. grad fra Cooper Union School of Architecture. Hun har undervist, holdt foredrag og udstillet i Danmark og i udlandet. (Foto: Jacob Kildehave)

ANBEFALET TIL DIG

Menu