Natur & Klima
Foto: Gozha Net. Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

Genmodificerede planter kan redde klimaet

Genmodificerede afgrøder kan spare tonsvis af CO2 i landbruget, afskaffe behovet for sprøjtegifte og øge udbyttet på udsatte afgrøder, men europæisk lovgivning holder udviklingen tilbage. Hvis vi skal nå klimamålene, er vi nødt til at revurdere vores syn på GMO, mener professor i biovidenskab.

Natur & Klima
Foto: Gozha Net. Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

En af de væsentligste årsager til jordens klimaproblemer er udledning af CO2 fra landbrug. Men selv om forskere gennem de seneste 40 år har oparbejdet stor viden om, hvordan planter kan gøres modstandsdygtige over for sygdomme og tørke og blive bedre til at...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Fast bidragyder til Vid&Sans. Skriver især om teknologi og naturvidenskab.
Professor, Institut for Kemi og Biovidenskab, Aalborg Universitet
Professor i genomik på Aalborg Universitets Institut for Kemi og Biovidenskab. Har siden år 2000 forsket i anvendelse af genomik og molekylærbiologi til at assistere og accelerere forædling af nye kartoffelsorter.

ANBEFALET TIL DIG

Hvad Søren sagde Mette?

Statsministerens tale ved Folketingets åbning er en pligthandling dikteret af Grundloven. Men det er ikke en genre, der er størknet – tværtimod. Som Mette Frederiksen demonstrerede med sin tale forleden, er det en sjælden mulighed for at italesætte sit politiske værdigrundlag på egne præmisser.

Sådan opstilles kandidater til Folketinget

Mere end fem gange så mange kandidater opstilles til valg, som der er pladser i Folketinget. Men der er stor forskel på, hvor svært det er at blive stillet op for de enkelte partier. Her giver lektor i statskundskab og partiforsker Karina Kosiara-Pedersen et overblik over, hvordan man kan blive opstillet til Folketinget.

Menu