Teknologi & Univers
Foto: Ritzau/Scanpix

Hvad gør vi, når vi finder liv i rummet?

Hvad er mest uhyggeligt: At vi er alene i universet – eller at vi ikke er? Et nyt rumteleskop kan betyde, at vi snart finder liv i rummet, men forskere diskuterer, om det kan være farligt at søge kontakt.

Teknologi & Univers
Foto: Ritzau/Scanpix

Juledag tog menneskeheden et stort skridt i sin søgen efter liv i rummet. James Webb-rumteleskopet sendt afsted i næsen på en kæmpe Ariane 5-raket.

Fra sit kredsløb 1,5 millioner km fra jorden kan det fremover kigge ud mod de fjerneste og ældste egne af...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans. Skriver om bl.a. natur, sundhed, teknologi og miljø.
Astrofysiker og chefkonsulent, DTU Space
Astrofysiker og chefkonsulent på Institut for Rumforskning og -teknologi på Danmarks Tekniske Universitet (DTU Space). Arbejder bredt inden for rumforskning – for tiden med fokus på rum-trusler og rumsikkerhed. Er også officer af reserven og er i dag med til at rådgive det danske forsvar i rumspørgsmål.

ANBEFALET TIL DIG

Julens traditioner skaber et fælles ’vi’

Det er ofte lidt nervepirrende at fejre jul et nyt sted. Får de nu and eller flæskesteg? Alt skal helst være, som det plejer – og så alligevel. For traditioner ændrer sig hele tiden, og netop derfor kan de binde os sammen og gøre plads til alle.

Alle mennesker starter uden penis

Bogserien Tænkepauser når eksemplar nr. 104 med en undersøgelse af det mandlige kønsorgan. Alle børn starter som hunkøn i fostertilværelsen, men cirka halvdelen udvikler en penis og ender som biologisk hankøn. Forsker i urinvejskirurgi og penisnørd Jakob Kristian Jakobsen guider gennem penis’ foranderlige liv. Vid&Sans bringer et uddrag.

Menu