Teknologi & Univers
Sebastian Gollnow/DPA/Ritzau Scanpix

I 40 år har internettet været både himmel og helvede

I januar 1993, for 30 år siden, fik Danmark sin første hjemmeside. 10 år før, i januar 1983, blev selve internettet født. Vi gør status på 40 års oplevelser med og tanker om internettet. Hvad det er, hvad det kan – og hvad det truer.

Teknologi & Univers
Sebastian Gollnow/DPA/Ritzau Scanpix

Internettet er blevet en integreret del af vores liv. Emails, streaming, netdating, onlineshopping, fildeling, tweets og selfies – vores liv er gået online.

Den udvikling har vi været fascinerede af og diskuteret højlydt lige fra starten. Sideløbende med internettets vækst både i bredden og i dybden, har der været masser af debatter i øst og vest...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Professor, Aarhus Universitet
Mikkel Thorup er professor i Idéhistorie ved Aarhus universitet med speciale i den politiske og økonomiske tænknings historie. Han forsker bl.a. i globaliseringens idéhistorie og sociale betydning.
Vid&Sans
Anne Engedal er chefredaktør på Vid&Sans. Hun er også direktør for Videnslyd - Vid&Sans' søstermedie, der producerer vidensbaseret radio, bl.a. forskningsmagasinet Kraniebrud, der sendes på Radio4.

ANBEFALET TIL DIG

Forsvarets krise er større end du tror

Mens krigen raser i Ukraine, mangler det danske forsvar mandskab, materiel og ammunition. Situationen er langt hen ad vejen et bevidst valg, foretaget af politikere og effektivt implementeret af Forsvaret. Skal Forsvaret igen blive kampdygtigt, kræver det et opgør med såvel styringslogik som debatkultur.

Det danske folkestyres fødsel var ikke bare hyggelig

Vi er vænnet til at forstå dansk historie som små hyggelige fremskridt – i kontrast til udlandets voldsomme og blodige samfundsomvæltninger. Men det danske demokratis fødsel i 1848 hænger tæt sammen med datidens bølge af europæiske revolutioner. I dag er det 175 år siden, at det hele begyndte – med en stor demonstration i København, der udløste en lang række skelsættende begivenheder.

Menu