Krop & Sind
Foto: Ritzau/Scanpix. Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Immunterapi vender op og ned på kræftbehandling

Immunterapi er en ny behandlingsform som aktiverer kroppens eget immunforsvar og lærer det at genkende kræftceller. Immunterapien har gjort sit indtog i kræftbehandlingen og kan på sigt betyde at kræftpatienter udsættes for mindre kirurgi og kemoterapi.

Krop & Sind
Foto: Ritzau/Scanpix. Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

En ny behandlingstype er i gang med at revolutionere den måde, vi behandler kræft på. Læger og forskere har udviklet en metode, der formentlig vil betyde, at mange kræftformer i fremtiden kan behandles med mindre omfattende operative indgreb og mindre kemoterapi og strålebehandling.

Den såkaldte immunterapi er et paradigmeskifte i kræftbehandlingen,...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Journalist og forfatter, Vid&Sans
Jakob Brodersen er journalist og forfatter og fast bidragyder til Vid&Sans. Skriver især om teknologi og naturvidenskab.
Professor, Københavns Universitet
Inge Marie Svane er professor i klinisk cancer-immunterapi ved København Universitet og leder af det translationelle forskningscenter Nationalt Center for Cancer Immunterapi CCIT-dk ved Herlev Universitetshospital. Hun er en af Europas førende forskere i immunterapi til kræftbehandling og modtog tidligere på året Marie & August Krogh Prisen for sit arbejde, der strækker sig over tre årtier.

ANBEFALET TIL DIG

Menu