Krop & Sind
Illustration: Lotus Pedersen

Kød på hjernen

Hvilken mad er vigtigst for den menneskelige hjerne? Der er ingen tvivl om, at det moderne menneske spiser for meget kød. I hvert fald, hvis vores planet skal kunne holde til det. Men i et evolutionært perspektiv har vores kødspiseri faktisk været afgørende for at skabe de mennesker, vi er i dag. For 200.000 år siden var hjernemad nemlig lig med kød.

Krop & Sind
Illustration: Lotus Pedersen

Uden adgang til kød ville vores menneskelige hjerne se helt anderledes ud. Nærings- og kalorierig kost som kød, knoglemarv, fisk og skaldyr var forudsætningen for, at vores forfædres hjerner udviklede sig. Og at komme i nærheden af sådan en kost indebar i første omgang opfindelsen af stenredskaber.

Fra store tyggemuskler til store kødhoveder

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Overlæge, Aarhus Universitetshospital
Peter K.A. Jensen er overlæge ved klinisk genetisk afdeling på Aarhus Universitetshospital og klinisk lektor ved institut for biomedicin på Aarhus Universitet.

ANBEFALET TIL DIG

Menu