Idé & tro
Foto: Tom Radetzki. Illustration: Lotus Pedersen

Konspirationsteorier hjælper os med at forstå en kaotisk verden

Hvordan forklarer vi Covid-19-pandemien, den buldrende inflation og stormløbet mod kongressen i USA og Brasilien? Nogle søger svaret i konspirationsteorier, for de gør det let at placere skylden ét sted og dermed forstå den komplicerede verden, vi lever i. Og det er faktisk en ganske naturlig måde at tænke på.

Idé & tro
Foto: Tom Radetzki. Illustration: Lotus Pedersen

I en tid, hvor kriserne står i kø og verden forandres for øjnene af os, er der behov for klarsyn og en forståelse for de globale mekanismer, der får det hele til at ske.

For hvorfor skulle verden lukkes ned i to år, og vi alle vaccineres mod en sygdom, som mange anså for blot at være en slem influenza? Hvordan kunne Donald Trump dog tabe til Joe...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Lektor, Syddansk Universitet
Ph.d., lektor ved Institut for Historie på Center for Amerikanske Studier, SDU. Grotle Rasmussen har i årevis forsket i politiske konspirationsteorier og særligt i et amerikansk perspektiv.
Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.

ANBEFALET TIL DIG

Menu