Krop & Sind
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell
Læsetid: Ca. 6 min.

Kreativitet opstår på grænsen til skizofreni

Der er en sammenhæng mellem psykotiske lidelser og kreativitet. Slægtninge til mennesker med skizofreni er de mest kreative, viser forskningen, og det siger en del om, hvor kreativitet kommer fra.

Krop & Sind
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Gal eller genial? De fleste kender fordommene om videnskabsmænd og kunstnere, der ligger og vipper lige på grænsen mellem de to.

Et dansk studie tyder på, at der er en forbindelse mellem kreativitet og psykotiske lidelser. Men sammenhængene er langt mere...

Vær med til festen

Få fuld adgang til hele Vid&Sans for 89 kr./md.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi baserer vores historier på forskning – og får forskerne med på præmissen. Dét giver historier med kød på. Vil du læse med? bliv medlem

BIOGRAFIER

Hiva Ahmadi
Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans. Skriver om bl.a. natur, sundhed, teknologi og miljø.
Karl Erik Sandsten
Postdoc, Københavns Universitet
Læge og ph.d. i psykiatri, ansat som postdoc på Institut for Neurovidenskab på KU. Har især forsket i skizofreni og har selv behandlet mennesker med skizofreni i flere år.

ANBEFALET TIL DIG

Når Danmark siger undskyld

Morten Østergaard, Paven og DR har gjort det. Din kæreste gjorde det i går – og TV2 gør det lige nu: Siger undskyld. En undskyldning kan være høflig eller provokerende, personlig eller officiel. Men den er langtfra uskyldig.

Menu