Teknologi & Univers
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell Foto: Manuel
Læsetid: Ca. 10 min.

Kunstig intelligens polariserer arbejdsmarkedet

Kunstig intelligens breder sig hastigt på det danske arbejdsmarked. Nogle jobs bliver mere meningsfulde og kreative, mens andre tømmes for faglighed og handlefrihed. Der er brug for omtanke og medarbejderinvolvering, når virksomhederne indfører ny teknologi, påpeger forskere.

Teknologi & Univers
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell Foto: Manuel

Kunstig intelligens buldrer frem på danske arbejdspladser. I op mod 20-25 pct. af alle jobs i Danmark udfører computere nu opgaver, som normalt kræver menneskelig intelligens.

Men det påvirker vores arbejde vidt forskelligt, viser ny forskning. For ledere,...

Vær med til festen

Få fuld adgang til hele Vid&Sans for 89 kr./md.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi baserer vores historier på forskning – og får forskerne med på præmissen. Dét giver historier med kød på. Vil du læse med? bliv medlem

BIOGRAFIER

Lone Schrøder Jeppesen
Vid&Sans
Skriver om erhvervsliv, økonomi, ledelse og arbejdsliv.
Jacob Rubæk Holm
Lektor, Aalborg Universitet
Lektor på Aalborg University Business School ved Det Humanistiske og Samfundsvidenskabelige Fakultet.
Sidsel Lond Grosen
Lektor, Roskilde Universitet
Institut for Mennesker og Teknologi ved Roskilde Universitet. Forsker i arbejdsliv.

ANBEFALET TIL DIG

Diktatorernes kamp i Kasakhstan

Efter nytår blev Kasakhstan ramt af omfattende folkelige demonstrationer. Det kasakhiske regime stod splittet mellem den nuværende og den tidligere præsident, men endte med at svare brutalt igen, bl.a. med hjælp fra Putins Rusland. Jakob Tolstrup, lektor i statskundskab, skriver om den centralasiatiske magtkamp.

Grøn omstilling presser fremtidens elforsyning

Danmarks behov for strøm står til at blive mere end fordoblet over de næste tyve år. Flere elbiler på vejene og elektriske varmepumper i villaerne vil presse det eksisterende elforsyningsnet til det yderste. Hvis ikke vi skal risikere overbelastning og udfald, er der både brug for en udbygning af nettet, intelligente styringsløsninger og nye forbrugsvaner.

Menu