Kunst & kultur
Foto: Ritzau/Scanpix. Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Kvinderne buldrer frem i litteraturen

Kvinderne er blevet altdominerende i Danmarks litterære landskab – hvad er forklaringen? Det handler ikke kun om forfatterne, men også om læserne og det omgivende samfund, mener litteraturforsker.

Kunst & kultur
Foto: Ritzau/Scanpix. Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Kvinderne har sat sig på Danmarks skønlitterære trone. Sidste år var samtlige ti bedst sælgende bøger skrevet af kvinder.

Men hvordan kan det være, at de danske kvinder fylder så meget i litteraturen netop nu?

Spørger man Camilla Schwartz, lektor i...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist med speciale i kunst, kultur og litteratur.
Lektor, Syddansk Universitet
Institut for Kulturvidenskaber. Forsker i nyere nordisk litteratur.

ANBEFALET TIL DIG

Hvad Søren sagde Mette?

Statsministerens tale ved Folketingets åbning er en pligthandling dikteret af Grundloven. Men det er ikke en genre, der er størknet – tværtimod. Som Mette Frederiksen demonstrerede med sin tale forleden, er det en sjælden mulighed for at italesætte sit politiske værdigrundlag på egne præmisser.

Sådan opstilles kandidater til Folketinget

Mere end fem gange så mange kandidater opstilles til valg, som der er pladser i Folketinget. Men der er stor forskel på, hvor svært det er at blive stillet op for de enkelte partier. Her giver lektor i statskundskab og partiforsker Karina Kosiara-Pedersen et overblik over, hvordan man kan blive opstillet til Folketinget.

Menu