Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix

Landbruget står i en historisk brydningstid

De sidste 10-15 år er der sket en stille revolution i den danske landbrugssektor. Nye ejerformer samler jorden på stadig færre hænder, med dramatiske konsekvenser for livet i landdistrikterne.

Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix

Danmark har i århundreder været et landbrugsland. Men siden midten af 1900-tallet har vi bevæget os længere og længere væk fra den Morten Korchske landidyl, med den lille familieejede gård som landsbysamfundets knudepunkt. Og de sidste 10-15 år er der sat turbo på en udvikling, som ikke bare ændrer de økonomiske spilleregler i landbrugs- og...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Fast bidragyder til Vid&Sans. Skriver bl.a.  om landbrug, dyrevelfærd og klima.
Professor, Syddansk Universitet
Professor, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Campus Esbjerg, Syddansk Universitet. Leder af Center for Landdistriktsforskning. Forsker i sociologisk og økonomiske aspekter ved udvikling uden for de større byer.
Seniorforsker, Center for Regional- og Turismeforskning
Seniorforsker, Center for Regional- og Turismeforskning, og lektor, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet. Forsker i landdistriktsudvikling med fokus på stedseffekter af eksterne investeringer.

ANBEFALET TIL DIG

Menu