Krop & Sind
Foto: Caia Image/Science Photo Library/Ritzau Scanpix

Meditation og øget bevidsthed ændrer hjernen

Meditation kan skabe fysiske forandringer i flere områder af hjernen. Gennem træning af opmærksomheden kan man mindske stress og opnå en bedre regulering af følelserne. Og ifølge psykolog og ph.d. Jacob Piet kan meditation og mindfulness også reducere både angst og depression. Han fortæller hvorfor i ugens afsnit af Tænketanken.

Krop & Sind
Foto: Caia Image/Science Photo Library/Ritzau Scanpix

Med meditation og mindfulness øver vi evner og færdigheder, som har med velvære at gøre. Og neurofysiologisk forskning peger på, at jo mere vi øver dem, desto stærkere bliver netværkene i hjernen.

Jacob Piet Jakobsen, ph.d. og psykolog, Aarhus Universitet

Tænketanken er Vid&Sans' ugentlige podcast. Podcasten udkommer i små miniserier af 3-4 afsnit. Resten af året fokuserer Tænketanken på sundhed, kroppen og hjernen.

I den første miniserie dykker vi ned i den rolle, som nervesystemet spiller for vores fysiske og mentale helbred. Over tre afsnit ser vi nærmere på, hvordan nervesystemet påvirkes af hhv. vinterbadning, meditation og sclerose.

Hør også første afsnit i miniserien, Vinterbadning i naturen kan hindre stress.

Lyt til os der, hvor du lytter til dine podcast
Der kan du også lytte til tidligere afsnit af Tænketanken

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist, vært og tilrettelægger på podcasten Tænketanken.
psykolog og ph.d., Aarhus Universitet
Jacob er psykolog og ph.d. i mindfulness. Han har forsket i effekten af mindfulness-baserede interventionsprogrammer over for stress, angst og depression, samt til forbedring af mental sundhed og velvære. Han er certificeret til at varetage undervisning og uddannelse i mindfulness-baseret stressreduktion.

ANBEFALET TIL DIG

Menu