Natur & Klima
Foto: Ritzau/Scanpix, CDC og Damir Omerović. Illustration: Lotus Pedersen

Mikroorganismer kan gøre landbruget sprøjtefrit

Danske forskere bruger avanceret DNA-teknologi til at udvikle naturlige, biologiske metoder til at fremme plantevækst uden sprøjtegift. Det betyder, at vi inden for 5-10 år vil kunne udfase brugen af skadelige pesticider. På den måde kan vi redde grundvandet og understøtte biodiversiteten uden at gå på kompromis med fødevaresikkerheden.

Natur & Klima
Foto: Ritzau/Scanpix, CDC og Damir Omerović. Illustration: Lotus Pedersen

Det kribler og krabler under overfladen. Jorden under os er fuld af liv: Bakterier, svampe, rundorme og andre mikroskopiske organismer, som udgør jordlagets økosystem, og som har stor betydning for, hvordan planterne trives og vokser. For selv om organismerne...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Fast bidragyder til Vid&Sans. Skriver især om teknologi og naturvidenskab.
Lektor, Institut for Kemi og Biovidenskab, Aalborg Universitet
Lektor ved Institut for Kemi og Biovidenskab ved Aalborg Universitet. Han forsker i at bruge DNA-sekventering af kortlægge og forstå mikroorganismer i komplekse økosystemer.

ANBEFALET TIL DIG

Natalie Zahle

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge Natalie Zahle om optagelsessystemet.

Menu