Samfund & Individ
Foto: Marcus Loke. Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

Mistrivsel kan smitte mellem arbejdspladser

Usunde organisationer, hvor medarbejderne døjer med stress, angst og depressioner, kan sende psykiske problemer videre til sunde organisationer. Spredningen skyldes ansatte, der skifter job, påpeger forskerne bag en ny undersøgelse.

Samfund & Individ
Foto: Marcus Loke. Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

Danskerne har ondt i psyken. 13 pct. lider af depression eller eftervirkninger af sygdommen. 9 pct. har angstproblemer. 29 pct. af os døjer med højt stressniveau, og det tal er vokset i en del år efterhånden, fremgår det af Den Nationale Sundhedsprofil...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans.
Lektor, DTU Orbit
Lektor ved Center for Teknologisk Entreprenørskab på DTU Orbit. Forsker i psykologi inden for iværksætteri.

ANBEFALET TIL DIG

Hvad Søren sagde Mette?

Statsministerens tale ved Folketingets åbning er en pligthandling dikteret af Grundloven. Men det er ikke en genre, der er størknet – tværtimod. Som Mette Frederiksen demonstrerede med sin tale forleden, er det en sjælden mulighed for at italesætte sit politiske værdigrundlag på egne præmisser.

Sådan opstilles kandidater til Folketinget

Mere end fem gange så mange kandidater opstilles til valg, som der er pladser i Folketinget. Men der er stor forskel på, hvor svært det er at blive stillet op for de enkelte partier. Her giver lektor i statskundskab og partiforsker Karina Kosiara-Pedersen et overblik over, hvordan man kan blive opstillet til Folketinget.

Menu