Samfund & Individ
Foto: Marcus Loke. Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

Mistrivsel kan smitte mellem arbejdspladser

Usunde organisationer, hvor medarbejderne døjer med stress, angst og depressioner, kan sende psykiske problemer videre til sunde organisationer. Spredningen skyldes ansatte, der skifter job, påpeger forskerne bag en ny undersøgelse.

Samfund & Individ
Foto: Marcus Loke. Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

Danskerne har ondt i psyken. 13 pct. lider af depression eller eftervirkninger af sygdommen. 9 pct. har angstproblemer. 29 pct. af os døjer med højt stressniveau, og det tal er vokset i en del år efterhånden, fremgår det af Den Nationale Sundhedsprofil 2021.

At den slags problemer kan stamme fra arbejdslivet, er godt dokumenteret, men en stor dansk-tysk...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans.
Lektor, DTU Orbit
Lektor ved Center for Teknologisk Entreprenørskab på DTU Orbit. Forsker i psykologi inden for iværksætteri.

ANBEFALET TIL DIG

Kaninens år bliver en skæbnestund for Kina

Kina skulle væk fra periferien og ind i magtens centrum. Det var Xi Jinpings drøm og ambition, da han steg til tops i 2012. Og projektet er lykkedes. Men nu står riget over for historisk store udfordringer på både de indre og ydre linjer. Og der er stærkt brug for, at Xi Jinping trækker en kanin op af hatten, hvis Kina skal fastholde sin globale position.

Menu