Samfund & Individ
Foto: Wikimedia Illustration: Maiken Jyndevad Stenvang

Partierne vasker deres politik grøn

Hvem er det grønneste parti? Det kan være svært at gennemskue, for siden klimavalget i 2019 har alle partier fået sig en klimapolitik. Men grøn snak er ikke nødvendigvis ensbetydende med en grøn politik. Det fortæller ph.d.-stipendiat Frederik Emil Appel Olsen fra Institut for Kommunikation på Københavns Universitet.

Samfund & Individ
Foto: Wikimedia Illustration: Maiken Jyndevad Stenvang

Alle partier har en interesse i at være grønne. Selv partier på højrefløjen siger, at de er de grønneste. Det havde de ikke gjort for 10 år siden.

Frederik Emil Appel Olsen, ph.d.-stipendiat, Københavns Universitet

Tænketanken er Vid&Sans' ugentlige podcast. Podcasten udkommer i små miniserier, der hen over 3-4 afsnit dykker ned i et emne, der præger nyhedsstrømmen.

Dette afsnit af Tænketanken er det andet i en serie, der dykker ned i tre store valgtemaer og undersøger, hvordan den politiske diskurs har udviklet sig i forhold til spørgsmål om integration, klima og beskæftigelse.

Folketingsvalget 2022

Hos Vid&Sans får du ikke hurtige historier, valgflæsk og varm luft. I stedet inviterer vi dig med bagom valgets mange temaer, tal og taler.

Med hjælp fra forskere inden for alt fra energi og historie til valgteknik og retorik giver vi dig baggrund, forklaringer og perspektiv.

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og lydredaktør på Vid&Sans. Vært på podcasten Tænketanken og producer af al bærende lyd.
Ph.d.-stipendiat, Københavns Universitet
Frederik Emil Appel Olsen er ph.d. stipendiat på Institut for Kommunikation ved Københavns Universitet. Han forsker i videnskabsretorik og videnskabelig etos med et særligt fokus på klimavidenskab og forskeraktivisme.

MERE VALG TIL DIG

Suverænitet: fem bud på herskere, der kæmper om magten i dag

Da Rusland invaderede Ukraine, fordømte verdenssamfundet dem for at krænke Ukraines suverænitet. I Rusland selv taler Putin om at genskabe familiefaderens, troens og nationens suverænitet overfor de undergravende progressive værdier fra Vesten. Og herhjemme står vi netop overfor at vælge, hvem vi skal adlyde de næste fire år. Men hvor kommer retten til at herske egentlig fra – og hvad der sker, når der er mere end én suveræn, der vil være magtfuldkommen?

Menu