Teknologi & Univers
Ritzau/Scanpix

Rumskibe kan ’sejle’ til nabostjerner i dette århundrede

Fremtidens udforskning af rummet kommer til at foregå med bittesmå rumskibe. Teknologien er langt fra færdigudviklet, men den har store perspektiver, mener en dansk rumforsker.

Teknologi & Univers
Ritzau/Scanpix

Fremtidens rumskibe er store, strømlinede maskiner, der med et tryk på speederen suser mellem solsystemerne.

I hvert fald hvis vi skal tro almindelige sci-fi-fantasier. Men virkeligheden bliver en helt anden. Det mener rumforskeren René Fléron, der...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans.
Civilingeniør og projektleder ved DTU Space
René Fléron er civilingeniør og projektleder ved DTU Space. Han har blandt andet forsket i brugen af CubeSats - miniaturesatellitter, der er bygget op som små kasser - og var i 2000 med til at udvikle verdens mindste solsensor.

ANBEFALET TIL DIG

Velsignet være de fleste folkevalgte

I dag åbner landets folkevalgte det politiske efterår med en særlig gudstjeneste, og det har de gjort i snart 175 år. Ritualet hylder folket, folkekirken og Folketinget, men flere politikere kritiserer traditionen – og vokser dén kritik, kan ritualet miste sin betydning.

Menu