Krop & Sind
Illustration: Lotus Pedersen

Sådan får du skarpere tanker

Du kan udvikle din tænkning ved at give hjernen gode arbejdsvilkår og tage hensyn til, hvordan netop din hjerne fungerer. Med små ændringer i hverdagen kan du booste dine kognitive evner.

Krop & Sind
Illustration: Lotus Pedersen

Det kan godt betale sig at lære sin hjerne og sin tænkning bedre at kende. Tækning kan nemlig trænes, men der er stor forskel på, hvordan vores hjerner fungerer. Og derfor er det forskelligt, hvordan vi hver især indfrier vores udviklingspotentiale bedst.

Det er budskabet fra specialpsykolog Louise Meldgaard Bruun, Aarhus Universitetshospital. Hun...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Journalist og redaktør, Vid&Sans
Journalist og redaktør hos Vid&Sans med fagområdet 'bevægelse og bevægelser': Idræt og motion, sundhed i krop og sind, foreninger, demokrati og civilsamfund.
Specialpsykolog, Aarhus Universitetshospital
Louise Meldgaard Bruun, psykolog og specialpsykolog på Aarhus Universitetshospital. Ekstern lektor ved Aarhus Universitet. Forfatter til bl.a.  ’Saml tankerne’ (2014) og ’Skarpe tanker – styrk dine kognitive færdigheder’ (2017) samt flere artikler og fagbøger om kognition.

ANBEFALET TIL DIG

Kaninens år bliver en skæbnestund for Kina

Kina skulle væk fra periferien og ind i magtens centrum. Det var Xi Jinpings drøm og ambition, da han steg til tops i 2012. Og projektet er lykkedes. Men nu står riget over for historisk store udfordringer på både de indre og ydre linjer. Og der er stærkt brug for, at Xi Jinping trækker en kanin op af hatten, hvis Kina skal fastholde sin globale position.

Menu