Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix.

Sms-sagen giver et indblik i magtens sprog

De bramfri sms’er fra Statsministeriets departementschef har affødt kritik af omgangstonen på Slotsholmen. Men de viser bare, at sms’er er en kommunikationsform, der har erstattet fortrolige mundtlige samtaler, mener retorikprofessor Christian Kock. Sagen kan give et mere realistisk billede af den politiske proces og embedsmændenes rolle.

Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix.

”FUCK!!! Han er ved at hive tæppet helt væk under os.”

En række sms’er, der er kommet for dagens lys i forbindelse med minkkommissionens arbejde, har givet offentligheden et unikt indblik i omgangstonen mellem regeringens topembedsmænd og ministre.

Især en række beskeder fra Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, har vakt...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og fast bidragyder til Vid&Sans. Skriver om bl.a. bæredygtighed, kulturelle og sociale bevægelser.
Professor emeritus, Københavns Universitet
Christian Kock er professor emeritus i retorik ved Københavns Universitet og har især beskæftiget sig med politisk retorik, debat og argumentation. Han er forfatter til en lang række bøger og artikler om dette, bl.a. De svarer ikke: Fordummende uskikke i den politiske debat (2011).

ANBEFALET TIL DIG

Menu