Teknologi & Univers
Illustration: Maiken Jyndevad Stenvang Foto: Imago/Ritzau Scanpix, Wikimedia

Sociale medier i et vadested

Techgiganter som Facebook og Google afskediger medarbejdere i titusindvis. Skrappere lovgivning og øget modstand mod datahøst tvinger virksomhederne til at gå nye veje, hvis de vil have en plads i fremtidens samfund. Det kalder på kontrol, regulering og krav om mere åbenhed, mener tech-forsker.

Teknologi & Univers
Illustration: Maiken Jyndevad Stenvang Foto: Imago/Ritzau Scanpix, Wikimedia

For nylig meldte techgiganten Googles topledelse ud, at 10.000 af virksomhedens medarbejdere snart må se sig om efter et andet sted at arbejde. Facebook, hvis ejerselskab har skiftet navn til Meta, planlægger at afskedige 11.000 ansatte – svarende til 13 procent af firmaets arbejdsstyrke - og for nylig meddelte de, at en planlagt tilbygning til deres...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Journalist og forfatter, Vid&Sans
Jakob Brodersen er journalist og forfatter og fast bidragyder til Vid&Sans. Skriver især om teknologi og naturvidenskab.
Professor, Copenhagen Business School
Mikkel Flyverbom er professor i Kommunikation og Digitale Transformationer på Institut for Ledelse ved CBS. Han er medlem af Digitaliseringsrådet og Dataetisk Råd og formand for ekspertgruppen om techgiganter.

ANBEFALET TIL DIG

Menu