Teknologi & Univers
Foto: Borås Stad/Maria Fallbäck.
Læsetid: Ca. 5 min.

Større lastbiler er bedre for miljøet

Godstransport på vejene er en af de store forhindringer for at indfri Danmarks klimamål. Større vogntog på motorvejene kan skære 15 pct. af CO2-udledningen, men lovgivningen spænder ben.

Teknologi & Univers
Foto: Borås Stad/Maria Fallbäck.

Udslippene fra de store lastbiler er en af de store udfordringer, hvis transportsektoren skal blive mere CO2-venlig. Nu viser et nyt dansk studie, at den hurtigste måde at gøre godstransporten mere grøn på kort sigt, er at tillade større lastbilsanhængere...

Vær med til festen

Få fuld adgang til hele Vid&Sans for 89 kr./md.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi baserer vores historier på forskning – og får forskerne med på præmissen. Dét giver historier med kød på. Vil du læse med? bliv medlem

BIOGRAFIER

Jakob Brodersen
Vid&Sans
Fast bidragyder til Vid&Sans. Skriver især om teknologi og naturvidenskab.
Kristian Hegner Reinau
Lektor, Aalborg Universitet
Trafikforsker ved Forskningsgruppen for Godstransport ved Institut for Byggeri, By og Miljø på Aalborg Universitet. Leder af Danish Research Center for Freight Transport.

ANBEFALET TIL DIG

Når Danmark siger undskyld

Morten Østergaard, Paven og DR har gjort det. Din kæreste gjorde det i går – og TV2 gør det lige nu: Siger undskyld. En undskyldning kan være høflig eller provokerende, personlig eller officiel. Men den er langtfra uskyldig.

Menu