Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix og Unseen Histories. Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

Tre ting vi lærte af det franske valg

Fransk politik har bevæget sig ind i ukendt territorium. Det gamle system med to genkendelige og relativt stabile blokke er forsvundet. Parlamentsvalget søndag har tegnet et langt mere uklart og omskifteligt politisk landskab.

Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix og Unseen Histories. Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen
Læsetid: Ca. 10 min.

”Totalt paralyseret.” ”Et helvede.” ”En forfatningsmæssig krise.” Det skortede ikke på pessimisme fra folkene omkring Macron, da resultatet fra søndagens parlamentsvalg blev gjort op. Frankrig er i den uvante situation, at præsidentens parti ikke har et flertal i parlamentet og derfor er afhængig af kompromiser med andre partier for at få sin...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Postdoc, Aarhus Universitet
Postdoc ved Afdeling for Filosofi og Idehistorie, Aarhus Universitet, med speciale i 'revolutionernes tidsalder' og fransk politik, tænkning og historie.

ANBEFALET TIL DIG

Tusindvis af migranter drukner ud for Fort Europa

Bevogtningen af EU’s ydre grænser har stået højt på den politiske dagsorden siden 2015. EU har udliciteret en del af grænsekontrollen til tredjelande og udrustet sine egne grænsevagter med militært isenkram. Men strategien er dyr og politisk uhensigtsmæssig – og koster hvert år tusinder af menneskeliv.

EU vil forsvare sig i rummet

EU’s nye rumstrategi skruer op for mulighederne for at bruge rumteknologi til forsvar og sikkerhed. Det er på kant med gamle aftaler om at holde rummet fri for militær og våben, men det er en uundgåelig udvikling for at beskytte vital infrastruktur, siger astrofysiker.

Menu