Tro kan flytte hjerner og forventninger

Vores tro og overbevisninger former vores handlinger, og nyere forskning tyder på, at det også former vores krop og sundhed. Tro har nemlig indflydelse på hjernen og på vores oplevelse af eget helbred.

Religiøsitet og tro kan være svært at begribe, både for religiøse og for ikke-religiøse mennesker, og sammenhængen mellem tro og helbred har til alle tider skabt debat. Der er centrale helbredelsesritualer i verdens religioner, og indimellem hører vi om mennesker, som bliver mirakuløst helbredt for livstruende sygdomme alene gennem deres tro.

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Formidlingschef, Science Museerne, Aarhus Universitet
Formidlingschef ved Science Museerne, Aarhus Universitet. Ph.d. i religionsantropologi, hvor hun forskede i religiøs helbredelse, indfødte folks religioner og sekularisering i Danmark. Forsker i legende læring og samarbejde som en del af PlayTrack-projektet ved Interacting Minds Centre, Aarhus Universitet. Medstifter af CollaboLearn, der giver inspiration til legende læringsfællesskaber for bl.a. autistiske børn. Forfatter til Tænkepausebog om samarbejde, februar 2023.
Professor emeritus, Aarhus Universitet
Professor emeritus, dr.phil., Institut for Kultur og Samfund, Afdeling for Religionsvidenskab, Aarhus Universitet. Forsker især i religion, evolution, kognition og kultur og i almen religionshistorie samt indfødte folks religioner. Var en af lederne af MINDLab på Aarhus Universitet og medgrundlægger og senere præsident for International Association for the Cognitive Science of Religion. Seniorredaktør for Journal for the Cognitive Science of Religion og monografi-serien Advances in the Cognitive Science of Religion. Forfatter og redaktør til flere bøger, bl.a. Cognitive Approaches to Ancient Religious Experience, Cambridge University Press, 2022.

ANBEFALET TIL DIG

Menu