Krop & Sind
Illustration: Lotus Pedersen

Tynde kan hjælpe tykke i kampen mod overvægt

Hvorfor kan nogle mennesker ikke tage på, uanset hvad de spiser? Det forsøger forskere fra Metabolismecentret at finde ud af. Forklaringen kan måske være et våben mod fedmeepidemien.

Krop & Sind
Illustration: Lotus Pedersen

For nogle lyder det næsten for godt til at være sandt, men for andre kan det være ganske ubehageligt: Uanset hvad du spiser, kan du ikke tage på. Det er virkeligheden for en lille del af befolkningen – en gruppe, som af videnskaben kaldes ”konstitutionelt...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans.
Fedmeforsker og ph.d.-studerende, Metabolismecentret, Københavns Universitet
Fedmeforsker og ph.d.-studerende ved Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research, Københavns Universitet. Formidler viden om fedmeforskning under navnet ”Adipocæn” (Fedtets tidsalder) på Facebook og Instagram.

ANBEFALET TIL DIG

Natalie Zahle

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge Natalie Zahle om optagelsessystemet.

Menu