Kunst & kultur
Illustration: Maiken Jyndevad Stenvang

Utak er julens løn

Har du fået købt de sidste julegaver – og fundet grimassen, der kan passe, hvis du ikke selv får det, du ønsker dig? Hvert år oplever de fleste af os at åbne gaver, vi ikke bliver glade for. Alligevel viser forskningen, at det er vigtigt at udvise taknemmelighed – også når du ikke ligefrem føler den. Taknemmelighedsforsker Jane Flarup forklarer hvorfor – og giver en guide til hvordan.

Kunst & kultur
Illustration: Maiken Jyndevad Stenvang

Nu er det jul igen. Og dermed er det også tid til at gentage den årlige stammedans rundt om vores juletræstotem, der som altid kulminerer med det nøje indstuderede taknemmelighedsritual, hvor mere eller mindre tilfældigt indkøbte gaver overdrages med meget lidt indpakkede krav om behørigt tak.

Selvom det er skønt at få gaver, kender vi dog godt alle...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Lektor, Aarhus Universitet
Jane Flarup er lektor ved Institut for Forretningsudvikling og Teknologi ved Aarhus Universitet. Hun er cand.mag. i Litteraturhistorie, Retorik, Æstetik og Kultur, og hun har en master i Positiv Psykologi. Jane Flarup skriver på en Tænkepause-bog om taknemmelighed.
Vid&Sans
Anne Engedal er chefredaktør på Vid&Sans. Hun er også direktør for Videnslyd - Vid&Sans' søstermedie, der producerer vidensbaseret radio, bl.a. forskningsmagasinet Kraniebrud, der sendes på Radio4.

ANBEFALET TIL DIG

Menu