Samfund & Individ
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Valggyser giver rød blok flertal

Først da de sidste stemmer var talt op, stod det klart, at Mette Frederiksen har et rødt flertal bag sig. Venstre går markant tilbage, mens både Moderaterne og Danmarksdemokraterne er kommet bragende ind.

Samfund & Individ
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Læsetid: Ca. 2 min.

Et drama udspillede sig i nat, hvor det kom helt til sidste valgsted, før magtbalancen mellem rød og blå blok lå endelig fast. Rød blok får 87 mandater og dermed flertal, hvis man medregner 3 nordatlantiske. Blå blok får 72 mandater + et nordatlantisk, mens Moderaterne med Lars Løkke Rasmussen i spidsen opnåede 16 mandater. Partiet så hele aftenen ud...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

Folketingsvalget 2022

Hos Vid&Sans får du ikke hurtige historier, valgflæsk og varm luft. I stedet inviterer vi dig med bagom valgets mange temaer, tal og taler.

Med hjælp fra forskere inden for alt fra energi og historie til valgteknik og retorik giver vi dig baggrund, forklaringer og perspektiv.

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans. Skriver om teknologi, univers og samfund

MERE VALG TIL DIG

Suverænitet: fem bud på herskere, der kæmper om magten i dag

Da Rusland invaderede Ukraine, fordømte verdenssamfundet dem for at krænke Ukraines suverænitet. I Rusland selv taler Putin om at genskabe familiefaderens, troens og nationens suverænitet overfor de undergravende progressive værdier fra Vesten. Og herhjemme står vi netop overfor at vælge, hvem vi skal adlyde de næste fire år. Men hvor kommer retten til at herske egentlig fra – og hvad der sker, når der er mere end én suveræn, der vil være magtfuldkommen?

Menu