Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix.

Bliver Tyskland en ny militær stormagt?  

Torsdag den 27.2, få dage efter Rusland gik ind i Ukraine, holdt den tyske kansler Olaf Scholz’ en historisk tale i Forbundsdagen. Den markerede afskeden med årtiers tysk prioritering af afspændingspolitik og diplomati i det internationale samarbejde – til fordel for massiv forøgelse af forsvar og militær. Men hvordan kommer Tysklands nye sikkerhedspolitik egentligt til at se ud? Står vi overfor en genkomst af en tysk militærmagt i midten af Europa?

Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix.
Læsetid: Ca. 9 min.

”Vi befinder os lige nu et sted, hvor vi ikke ønsker at være, og vi gør ting, som vi ikke har ønsket at gøre.” Sådan sagde Omid Nouripour, en af de to formænd for partiet De Grønne, for nylig i en tysk fjernsynsudsendelse. Nouripours bemærkning...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Lektor, Syddansk Universitet
Moritz Schramm er lektor på institut for Kulturvidenskaber ved Syddansk Universitet. Han forsker i tyske samfundsforhold, historie og politik.

ANBEFALET TIL DIG

Julens traditioner skaber et fælles ’vi’

Det er ofte lidt nervepirrende at fejre jul et nyt sted. Får de nu and eller flæskesteg? Alt skal helst være, som det plejer – og så alligevel. For traditioner ændrer sig hele tiden, og netop derfor kan de binde os sammen og gøre plads til alle.

Alle mennesker starter uden penis

Bogserien Tænkepauser når eksemplar nr. 104 med en undersøgelse af det mandlige kønsorgan. Alle børn starter som hunkøn i fostertilværelsen, men cirka halvdelen udvikler en penis og ender som biologisk hankøn. Forsker i urinvejskirurgi og penisnørd Jakob Kristian Jakobsen guider gennem penis’ foranderlige liv. Vid&Sans bringer et uddrag.

Menu