Samfund & Individ
Illustration: Lotus Pedersen

Colombias valg varsler politisk nybrud i Latinamerika

Colombias præsidentvalg markerer ikke bare et historisk nybrud i landets egen politiske udvikling. Det er også en afgørende strømpil for de forandringer, der skyller ind over en lang række lande og ændrer de politiske spilleregler og magtbalancer i hele Latinamerika.

Samfund & Individ
Illustration: Lotus Pedersen
Læsetid: Ca. 10 min.

Uanset udfaldet af Colombias præsidentvalg på søndag vil resultatet være historisk. De to kandidater i anden valgrunde, socialisten Gustavo Petro og højrepopulisten Rodolfo Hernández, markerer et markant brud med de traditionelle politiske dynastier, der...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Lektor, Københavns Universitet
Jan Gustafsson er lektor ved Institut for Engelsk, Germansk og Romansk på Københavns Universitet. Han forsker især i spansk og latinamerikansk kultur.

ANBEFALET TIL DIG

Hvad Søren sagde Mette?

Statsministerens tale ved Folketingets åbning er en pligthandling dikteret af Grundloven. Men det er ikke en genre, der er størknet – tværtimod. Som Mette Frederiksen demonstrerede med sin tale forleden, er det en sjælden mulighed for at italesætte sit politiske værdigrundlag på egne præmisser.

Sådan opstilles kandidater til Folketinget

Mere end fem gange så mange kandidater opstilles til valg, som der er pladser i Folketinget. Men der er stor forskel på, hvor svært det er at blive stillet op for de enkelte partier. Her giver lektor i statskundskab og partiforsker Karina Kosiara-Pedersen et overblik over, hvordan man kan blive opstillet til Folketinget.

Menu