Natur & Klima
Stephane Mahe/Reuters/Ritzau Scanpix

Danmark har løsningen på den globale vandkrise

Verden mangler vand som aldrig før. Uden adfærdsændringer risikerer vi, at vandkrisen bliver permanent og ender helt galt. Men heldigvis er der løsninger inden for rækkevidde – og Danmark har implementeret dem for længst.

Natur & Klima
Stephane Mahe/Reuters/Ritzau Scanpix

Vil man krydse den franske flod Loire lige nu, kan man roligt ignorere den store hængebro i Loireauxence og gå direkte over på den udtørrede flodseng under broen. De italienske alper har hverken sne på tinderne eller vand i åerne, og i Po-dalen nedenfor,...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans. Skriver om bl.a. natur, sundhed, teknologi og miljø.
Professor emeritus, GEUS
Jens Christian Refsgaard er professor emeritus ved GEUS, hvor han har forsket i vandressourcer, vandmangel og vandteknologi.

ANBEFALET TIL DIG

Hvad Søren sagde Mette?

Statsministerens tale ved Folketingets åbning er en pligthandling dikteret af Grundloven. Men det er ikke en genre, der er størknet – tværtimod. Som Mette Frederiksen demonstrerede med sin tale forleden, er det en sjælden mulighed for at italesætte sit politiske værdigrundlag på egne præmisser.

Sådan opstilles kandidater til Folketinget

Mere end fem gange så mange kandidater opstilles til valg, som der er pladser i Folketinget. Men der er stor forskel på, hvor svært det er at blive stillet op for de enkelte partier. Her giver lektor i statskundskab og partiforsker Karina Kosiara-Pedersen et overblik over, hvordan man kan blive opstillet til Folketinget.

Menu